<

De Shar-pei is een Chinees ras dat in1947 bijna was uitgestorven omdat men de hondenbelasting in China absurt hoog had opgeschroefd.
De meeste honden werden dan ook opgegeten omdat men er niet voor kon betalen. De Shar-pei werd oorspronkelijk gebruikt voor de jacht op wilde zwijnen en het hoeden van de kuddes van de Chinesen. Hoe oud het ras is,is niet geheel duidelijk. Reeds op kunstvoorwerpen uit de
HAN DYNASTIE  (2000 jaar geleden) werden al dergelijke honden op voorwerpen afgebeeld!!!

Zeker is het dat het ras de laatste eeuwen ook als vechthonden werden gebruikt,hij werd getreiterd en ingezet tegen andere honden om te vechten De Chinezen zagen het als een soort sport. Zijn losse vel beschermde hem tegen te veel beten. Door zijn natuurlijke zachtaardige karakter en vriendelijkheid tegenover anderen ,moet men zich toch de vraag stellen,of de honden niet iets toegedient hebben gekregen om agressiever te worden.

De Shar-pei mag zich vandaag de dag verheugen op een toenemende belangstelling.

Het is een intelligent ras en zeer trouw aan zijn baasje,tevens is de Shar-pei een zeer kind vriendelijke en schone hond. Het gaat heel goed in kinderrijke gezinnen en is een bewaker van huis en haard. De Shar-pei is echter in het begin zeer terughoudend naar vreemden toe ,maar als eenmaal het ijs gebroken is zal hij je beste vriend voor het leven zijn.